Rólam

Hortobágyi Ágoston - rövid szakmai önéletrajz

Hortobágyi Ágoston by TB_web
Született: 1975. október 9. Budapest

Legmagasabb iskolai végzettség:

Veszprémi Egyetem – Közgazdász diploma – 1999.

2009-óta foglalkozom digitalizációval, ebben az évben alapítottam meg a DO-Q-MENT Digitális Kft-t.

Speciális szakterületem a jogi digitalizáció, mellyel 2014-óta foglalkozom

2015-ben, GreenArchive néven vezettem Magyarországon először piacra egy olyan, saját fejlesztésű, felhő alap dokumentum kezelő szolgáltatást, mely már a papír alapú dokumentumok kiváltására volt alkalmas a vállaltok számára. Mára ezen szolgáltatásunkat számtalan nagyvállalat is alkalmazza.

2017-ben saját ötletből, DOQdrive néven vittem piacra, a magánszemélyek által díjmentesen igénybe vehető, hitelesítésre és papírmentesítésre alkalmas megoldásunkat, melyet napjainkra több mint 10 ezer felhasználó használ. Jelenlegi célpiacunk a HR területe, mint egy speciális B2C folyamat, ahol elértük a teljes papírmentesítést, jogi és gyakorlati szinten egyaránt.

A DOQdrive indulását követően azonnal elnyerte az IT Business szakmai elismerését, a termékfejlesztési nagydíjat

Az elmúlt években számos szakmai díjat és elismerést szereztünk.

A DOQdrive szolgáltatása megnyitotta számunkra a lehetőséget a jogi digitalizáció folyamatos terjesztésre, B2B, B2C és mára C2C területen egyaránt.

2020-ra a DOQdrive a Microsoft Azure hivatalos terméke lett, melyet már maga a Microsoft értékesítési csapata is terjeszt, saját, nemzetközi ügyfélkörében.

 

Civil, társadalmi kezdeményezésem a BIDITA, Biztonságos Digitális Társadalomért Egyesület megalapítása, melynek célja, a magán felhasználók védelme a digitális térben, valamint a digitális írástudás terjesztése, oktatása.

 

Több koncepciót is kidolgoztam a DOQdrive mintájára, hisz a joghatás kiváltása a digitális térben, személyes találkozás nélkül, mára szinte az összes gazdasági folyamat alap igénye lett.

Ilyen koncepció a DigiPol – a magánszemélyek bevonása a közbiztonság fokozásába, saját mobil eszközön keresztül, vagy éppen a DOQmed – zárt csatorna orvos és páciens között, a joghatás kiváltásánál szükséges folyamatoknál.

 

Jelentős tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt 8 évben a kis, közepes és nagyvállalati tárgyalások során, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek a vezetők, milyen akadályokkal találják magukat szembe a digitalizáció során és számos megoldásunkkal tudtuk ezen kihívásokat lekezelni.

 

Digitális tanácsadókánt számos nagyvállalatnál tudtam megoldani az elakadásokat a digitalizáció folyamatában, nem csak elméleti, hanem jogi és  gyakorlati oldalon egyaránt.

 

Értem és megértem a digitalizáció folyamatos változásait, evolúcióját, azt, hogy hol tartunk most és hova lenne célszerű eljutni annak érdekében, hogy ne kényszer, hanem egy XXI. századi emberi készség legyen a “digitális írástudás”

 

Cégvezetőként, mint aki a nulláról épített fel, saját ötletből egy mára működő és szolgáltató LegalTech megoldást, pontosan tudom, hogy mit jelent a kitartás, a maximalizmus, valamint a kollegák lojalitásának elérése és a biztos háttér biztosítása.

 

Személyes célom a digitalizációs folyamatok tökéletes szintre emelése, a jog és a technológia összehangolása, annak érdekében, hogy ne csak egy kötelező eszköz legyen a digitalizáció a közeljövőben, hanem egy szerethető és élhető világ is a jövendő generációk számára. Két kisgyermek apukájaként kifejezetten látom ennek kihívását és felelősségét egyaránt.

Interjúk

KARC FM interjú
Millásreggeli – Digitális Turizmus/DOQdrive
HRTV - Papírmentes iroda
HRTV - Digitális szülő kurzus
HRTV - Digitális stratégiák és HR teljes papírmentesítése
A Hét embere interjú
Kossuth rádió
RTL riport
Karc FM riport
ATV interjú
Modern Tanítók Podcast
KR-clean-logo
Klub rádió interjú
KARC FM interjú
Manna FM interjú
Trend FM interjú
SecWorld 2022 - DOQdrive: személyekhez kötött adat és jogbiztonság a felhőben
Digitális bennfentes Podcast
TV2 TechGuru
TV2 TechGuru
ITB konferencia
ITB termékfejlesztési díj
Sportverda - Hiteles fénykép
DigiPol - ITB - A digitalis közbiztonság jövője
A hét embere - Digitális Maszk
Sportverda - Papírmentes szerződés

Rólam írták

Digitalhungary
Computerworld
címlap és cikk
ECOLIFE magazin
interjú
FintechRadar
Behavior
Digitális Maszk - HR
ITBusiness.hu
Itt az újabb korszakváltás

Kérj konzultációt!